Penulisan

Wardina berkongsi luahan hati dan buah fikiran mengenai berbagai isu dalam bentuk tulisan bersama dengan pembaca. Segala perkongsian lahir dari perspektif seorang wanita berkerjaya, ibu, pelajar dan rakyat Malaysia amnya. Perkongsian ini adalah pendapat peribadi dan mungkin tidak selari dengan pendapat orang lain. Namun marilah kita berlapang dada menerima perbezaan pendapat dan kepelbagaian idea/perspektif asalkan matlamatnya bukan untuk menghina, mengaibkan tetapi hanyalah untuk sama-sama berfikir secara kritikal agar mampu mencari jalan penyelesaian dengan hikmah tanpa kata-kata kesat, makian dan cercaan. Segala maklum balas amat dialukan agar dapat memperbaiki penulisan dan diri.

AddThis Social Bookmark Button
 • Keibubapaan & Kanak-Kanak

  Keibubapaan & Kanak-Kanak

  Artikel dan tulisan mengenai topik dan isu yang berkisar mengenai pembesaran anak-anak. Topik keibubapaan amat diminati dan dekat di hati . Pastinya ini menjadi medium terbaik untuk berkongsi dan bertukar pendapat dengan semua ibu bapa yang mempunyai minat yang sama.

  AddThis Social Bookmark Button
 • Wanita & Remaja

  Wanita & Remaja

  Artikel dan tulisan mengenai topik dan isu yang berkisar mengenai dunia wanita dan para remaja. Saya seorang wanita dan pernah melalui zaman remaja! Pendapat serta pengalaman dikongsi bersama supaya kita semua dapat berfikir dan bermuhasabah diri, yang baik jadikan tauladan, yang buruk jadikan sempadan! Mari mencari keyakinan diri seterusnya menjadikan diri lebih baik dari sebelumnya. Wanita dan remaja insan yang tersangatlah istimewa!

  AddThis Social Bookmark Button
 • Psikologi & Cinta

  Psikologi & Cinta

  Perkongsian mengenai perjalanan hidup dan kisah cinta serta artikel-artikel mengenai psikologi manusia. Pelajar ijazah sarjana muda psikologi, Wardina amat meminati mendalami ilmu mengenai ‘minda dan tingkah laku’ manusia. Manusia itu bukan luarannya sahaja tapi dalamnya iaini “nafsu, akal, hati dan perasaan”.

  AddThis Social Bookmark Button
 • Isu Semasa

  Isu Semasa

  Perkongsian mengenai isu-isu semasa. Perspektif dari seorang wanita berkerjaya, ibu, pelajar dan rakyat Malaysia amnya. Perkongsian ini adalah pendapat peribadi dan mungkin tidak selari dengan pendapat orang lain. Namun marilah kita berlapang dada menerima perbezaan pendapat dan kepelbagaian idea/perspektif asalkan matlamatnya bukan untuk menghina, mengaibkan tetapi untuk sama-sama berfikir secara kritikal agar mampu mencari jalan penyelesaian dengan hikmah tanpa kata-kata kesat, makian dan cercaan.

  AddThis Social Bookmark Button
 • Surat Pilihan

  Surat Pilihan

  Wardina memlih surat pilihan dari ribuan email yang diterimanya agar dapat dikongsi dan dimanfaatkan bersama. Persoalan seseorang mungkin merupakan persolan yang lain juga. Nama dirahsiakan sekiranya perlu.

  AddThis Social Bookmark Button
 • Sinopsis Buku

  Sinopsis Buku

  Sinopsis buku karya Wardina “Mama saya Lapar…” dan “Siapa Alien” terbitan Telaga Biru dan Alaf21.

  AddThis Social Bookmark Button
 • 25
  Dec

  Workshop Twins of Faith
  SISTERS ONLY
  . "Struggling to become a better Muslimah Everyday"

 • 12
  Nov

  Kem Sinergi Keluarga Bahagia bersama Ustaz Hasrizal & Tuan Fazrul

 • 14
  Nov

  Emcee @ PNB

 • 17
  Nov

  Kempen Membaca

Wardina VLog

Saksikan video-video terkini Wardina

Video-video Wardina membicarakan isu-isu mengenai perkembangan diri, anak-anak, keluarga dan lain-lain lagi.

Tonton Video